Na opnieuw een afmelding (Impress tegen Derde Helft) was het met name opnieuw een avond voor de titelkandidaten om niet te struikelen. Ditmaal was het de beurt aan Agripower om toe te kijken of FC S.I.P. en Rozendaal niet uit zouden glijden over de bananenschillen Free Trees en Flying Legends. Met name de laatstgenoemde kon nog wel eens een lastige laatste horde worden voor de boys van Rozendaal voordat de absolute krakers tegen Impress en Agripower de competitie gaan beslissen. U leest hoe dit alles is afgelopen in de verslagen van Joël Baas

FC S.I.P. – Free Trees

Door het uitvallen van de wedstrijd tussen De Derde Helft en Impress, begon de avond pas om 20:45 met een op papier gewonnen wedstrijd voor een van de titelkandidaten FC S.I.P dat moest spelen tegen de nummer laatst in de competitie: Free Trees. Maar de bal is rond en met voetbal kan alles gebeuren. Ook had Free Trees met Luuk en Ruben goede versterking en Free Trees was van plan om er alles aan te doen om hun eerste punt in de competitie binnen te harken. Beide teams stonden al een poosje klaar om te beginnen en na wat gerommel met het scorebord floot de scheidsrechter dan ook uiteindelijk voor het begin van de wedstrijd. De droom van Free Trees om hun eerste punt binnen te veroveren deze wedstrijd viel al snel in duigen toen vedette Albert na 3 minuten via een prachtige solo de 1-0 op het bord zette. De spelers van Free Trees zagen de bui al hangen en het trauma van twee weken geleden na de 12-0 verloren wedstrijd tegen Agripower hakte er weer in bij de spelers van Free Trees. Toch gaf Free Trees niet op na de 1-0 en creëerde het zelfs wat kansen via onder andere Ruben die na een mooie actie de bal op de paal schoot. Helaas voor Free Trees was het Marien Versteeg die de verdediging, met keeper en al, 2 keer uitkapte en de 2-0 binnenschoot. Een paar minuten was het weer raak dit keer door Christian de Goffau die na een 1-2tje met Albert de bal in de verre hoek schoot. Timo die nog eens 2 minuten later bedacht om ook maar eens te scoren, deed dit met een schitterend afstandsschot dat strak in de kruising vloog. Wat een wereldgoal! In de tweede helft was het weer FC S.I.P. die domineerde, hoewel de eerste kans van de tweede helft toch voor Free Trees was via Niek die na een prachtige 1-2 met Luuk de bal op keeper Eric schoot. Na 5 minuten in de tweede helft gespeeld te hebben, kreeg FC. S.I.P, na een overtreding in het gebied bij keeper Jesse, een penalty. Ard-Jan schoot de penalty beheerst binnen en zette daarmee de 5-0 op het scorebord. Na een grote gemiste kans voor Free Trees via Joël den ouden, waren het Christian en Marien die, na 2 mooie ballen van Ard-Jan, de 6- en 7-0 voor hun rekening namen. En een paar minuten later is het wederom Christian die op aangeven van Ard-Jan ook de 8-0 binnenschiet. Daarna doet Free Trees toch wat terug via Joël den Ouden die de bal in het doel puntert achter keeper Eric. FC S.I.P dat niet tevreden was met 8-1, zorgt er in de laatste minuut voor dat het, via een prachtige loopactie van Marien, 9-1 werd en in dezelfde minuut, na een schitterende kapbewegingen van Ard-Jan, zelfs ook nog 10-1 werd. Dit was tevens ook gelijk de eindstand. De mannen van Free Trees hebben alles gegeven, maar meer dan het ene doelpunt kwam er helaas niet uit. De mannen van S.I.P. lopen stralend het veld af en maken zich op voor de wedstrijd over twee weken tegen aartsrivaal Agripower.

Flying Legends – Rozendaal

De tweede en tevens gelijk de laatste wedstrijd van de avond is tussen koploper Rozendaal en Flying Legends, dat Derde Helft en Free Trees nog onder zich heeft. Rozendaal, dat een hele goede kans op de titel maakt, was gebrand om deze wedstrijd te winnen. Ook Legends was niet van plan om het Rozendaal gemakkelijk te maken en speelde met onder andere vier gebroeders Jonas. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op en er vielen aan beide kanten wat kansjes. Het was vooral Arie Jonas die voor gevaar zorgde voor de mannen van Rozendaal. Hij kwam dan ook meerdere keren tot wat schoten, maar geen van de keren werden de kansen omgezet in een doelpunt. Het doelpunt viel uiteindelijk in de 15e minuut in het voordeel van Rozendaal. Het was Corné Versteeg die na een mooie actie de bal op de binnenkant van de paal schoot, waarna de bal ongelukkig op het achterhoofd van keeper Luuk kwam en via hem de bal in het doel verdween. Geluk voor de mannen van Rozendaal en pech voor de mannen van Flying Legends, in het bijzonder voor keeper Luuk. Toekijkende teams FC S.I.P. en Agripower hoopten op een doelpunt van Legends, omdat Rozendaal met deze stand heel dicht in de buurt van het kampioenschap is. Dit doelpunt leek in de lucht te hangen, onder andere door een paar mooie wegdraai acties van Arie, maar helaas resulteerde dit elke keer niet in een doelpunt. Ook Rozendaal werd nog een keer gevaarlijk met onder andere een kans voor Christian Vonk. Uiteindelijk werd er deze wedstrijd aan beide kanten niet meer gescoord en bleef de eindstand 1-0 in het voordeel van Rozendaal. Ondanks dat Flying Legends via Luuk het enige doelpunt heeft gemaakt, gaat Rozendaal er met de winst vandoor. Legends heeft er alles aan gedaan, maar een puntje zat er voor hun helaas niet in.

Rozendaal mag zich op gaan maken voor Impress, waar ze over 2 weken tegen moeten en is bij winst dan al kampioen van de competitie. Bij winst van Impress kan er nog alles gebeuren en maken onder andere FC S.I.P. en Agripower nog kans op de titel. Er wachten ons dus nog een paar zeer spannende en belangrijke wedstrijden.