Op zaterdag 16 januari vond de tweede strijd om een plaats in de finale avond plaats. Lees hier de wedstrijdverslagen van poule C & D!

- Poule C verslaggeving: Andre Visser & Max van Vugt
- Poule D verslaggeving: Chris Romijn
- Fotografie: Willemieke Fotografie

Klik op ‘read more’ om de wedstrijdverslagen te openen

Foto's

Foto's gemaakt door Willemieke Fotografie zijn te vinden in deze link. Naast dit avondje voetbal is Willemieke voornamelijk bezig met portret fotografie; klik hier en neem eens een kijkje op haar site!

Poule C

Poule C was de eerste poule van de 2e avond van het toernooi. Deze poule begon al om 18:00, de smulrollen en mexicano’s pinda waren nog amper gezakt of er moest al met alle passie worden gevoetbald voor een plek in de finaleronde op 23 januari.

In deze poule speelden het altijd stabiele Expendables met een ander team dan normaal gesproken in de competitie, de kanaries van Peter Terlouw Tweewielers die vorig jaar meededen onder de naam “Band of Brothers”, Team Correct dat vorig jaar meedeed om de prijzen, de dakdekkers van  De Bruijn Groep en de betere versie van Liever Lui Dan Moe.

Het beloofde een mooi voetbalgevecht te worden deze avond!

Team Correct – Liever Lui Dan Moe

Waar LLDM II al door is naar de knock-out fase, moet LLDM I nog aan de bak. Uitgerekend tegen Team correct (Vorig jaar 8-0 verlies) moesten de eerste punten gepakt worden. Team correct zette deze wedstrijd vol druk en LLDM kon niet onder die druk komen. Het is Jeremy die LLDM op de been houdt met enkele knappe reddingen. Helaas voor hem vliegt die er alsnog in, als André na een duidelijke overtreding de bal in eigen doel glijdt. De late 1-0 is gelijk de eindstand. Na de wedstrijd wordt echter bekend dat team Correct zonder geldige keeper had gespeeld, waardoor de wedstrijd omgedraaid werd in een overwinning voor LLDM, en daarbij voor alle andere deelnemende teams in deze poule. Helaas voor de goede voetballers, en misschien ook wel kanshebbers voor de titel, is het toernooi over voor Correct en zijn deze gediskwalificeerd.

Expendables – De Bruijn groep

Dit was het vervolg in poule C nadat bekend was dat Team Correct bij voorbaat al laatste ging worden. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen de finale werd verloren van de Rood-Zwarten uit Krimpen. De strijd om de eerste plaats zal daarom gaan tussen Expendables en De Bruijn Groep, Expendables verliest deze wedstrijd met 0-1 door een prachtig doelpunt van Wouter Hofland in de slotfase.

Peter Terlouw Tweewielers – Team Correct

Zonder een bal aangeraakt te hebben winnen de fietsenmakers.

Liever Lui dan Moe - Expendables

Toen LLDM was uitgefeest na de eerste overwinning stond de confrontatie met het nog puntloze Expendables op het progamma. Beide teams waren niet volledig op oorlogssterkte. Kansjes over en weer, maar geen serieus gevaar. Eindstand 0-0.

De Bruijn groep – Peter Terlouw Tweewielers

Deze wedstrijd kon ook uitgedrukt worden als de Dakdekkers tegen de Fietsenmakers. Aan de bijnamen van deze teams is bij voorbaat al duidelijk wie deze wedstrijd zou gaan winnen, in de 12 minuten die verstreken gebeurde niet veel. Wel maakte Arco Verweij de enigste treffer van de wedstrijd (1-0).

Team Correct – Expendables

Expendables kon het deze wedstrijd wat rustiger aan doen, aangezien de punten voorafgaand aan de wedstrijd al binnen waren. Petro en Harmen voor de thuisploeg, die ondanks de uitschakeling elke wedstrijd vol gas geven, daarvoor alle credits. Officieel wint team Correct met 2-1. 

Liever Lui Dan Moe – De Bruijn groep

De 7e wedstrijd op het programma van deze avond ging tussen LLDM  en De Bruijn groep. Een echte clash der titanen. LLDM kwam er op een paar schoppen na niet aan te pas, De Bruijn groep maakte er via Arco Verweij en Wouter Hofland 0-2 van.

Expendables – Peter Terlouw Tweewielers

Deze wedstrijd was een van de spannendste in deze poule, zo spannend dat we niet meer weten wat er gebeurde deze wedstrijd. Doelpuntenmakers: 2x Peter voor Expendables en Djarno voor Peter Terlouw.

De Bruijn groep  - Team Correct

Vooraf zou dit de beslissingswedstrijd worden voor de koppositie in poule C maar door een administratieve blunder van Team Correct werd dit een veredeld oefenpotje. De Bruijn Groep maakte de reputatie wel waar en won met 2-1 van Team (In)Correct door doelpunten van Wouter Hofland en Arco Verweij.

Peter Terlouw Tweewielers – Liever Lui Dan Moe

Waar LLDM aan een punt genoeg had, moesten de fietsenmakers winnen om door te kunnen naar de knock-out aankomende zaterdag. LLDM verdedigde massaal en gokte op een counter. De fietsenmakers hadden een paar kleine kansjes, maar tot groot gevaar leidde het verder niet. LLDM laat zich niet gek maken en weet het punt over de streep te trekken.

Poule D

De laatste wedstrijden van de poulefase zijn traditie getrouw voor de 5 teams in poule D. Dat last niet altijd least betekent blijkt wel uit welke teams er ingedeeld zijn in deze poule. De grote favoriet voor plek 1 is toch wel de huidige bekerhouder ZV de Driemaster die speciaal voor de gelegenheid oude bekende Martin Boudewijn weer in de selectie opgenomen hebben. Dat het ze vandaag niet cadeau zal worden gedaan zal niemand verbazen na een blik op de namen van de andere teams. Met Agripower en Impress als de op voorhand sterktst ingeschatte tegenstanders. Al zullen ook vaste deelnemers FC Sweaf en Flying Legends dit jaar graag de knock out fase bereiken, al mag er getwijfeld worden of je dit team van Flying legends een vaste waarde mag noemen omdat de selectie volledig overhoop is gegooid. Dat het bij de Legends in de competitie nog niet erg wil lukken zegt dan ook niet alles. In de selectie van de andere 3 ploegen komen weinig verassingen voor, waardoor de meeste scoutingsrappporten die in eerdere jaren zijn opgemaakt weer onder het stof vandaan werden gehaald.

We beginnen gelijk met een mooi affiche namelijk de wedstrijd tussen Agripower en ZV de Driemaster. De Driemaster begon voortvarend aan de wedstrijd en wist Agripower meteen onder druk te zetten. Keeper Piet was echter niet van plan om de bal zomaar voorbij te laten gaan en wist zijn team nog een tijd op de been te houden. Echter toen Art-Jan de bal voor zijn voeten kreeg en een mooie schijnbeweging met zijn lichaam maakte moest de doelman het antwoord schuldig blijven. Niet lang daarna werd het 2-0 door een bijna identieke goal van diezelfde Art-Jan. In de tussentijd wist Agripower de weininge kansen die ze kregen niet uit te buiten. Toen Art (niet te verwarren met Art-Jan) de 3e tegen de touwen joeg leek de wedstrijd wel gespeeld. Opvallend detail was dat de normaal zelf scorende Aart bij alle drie de doelpunten de aangever was en zijn naam als aanspeelpunt meer dan waar maakte. Keeper! Piet tekende nog voor de enigste treffer van Agripower door een penalty binnen te schieten maar het kon de spanning niet meer terugbrengen, waardoor Driemaster het toernooi goed begon en Agripower de eerste tegenslag moest zien te verwerken.

Impress wist dus wat ze moest doen om niet gelijk op achterop te raken, namelijk winnen van de Legends. Dat bleekt makkelijker gezegd dan gedaan, al wist Rutger zijn ploeg al snel op voorsprong te schieten. Maar de, voor de gelegendheid in het groen acterende legends, toonde veerkracht en bleven proberen een gaatje te vinden in de hechte defensie van Impress. Na een aantal verwoedde pogingen leverde dit uiteindelijk toch een treffer op voor de legendes die op naam kwam van Robert. Daarna bleef De wedstijd aardig in evenwicht en beide ploegen kregen hun kansjes om op voorsprong te komen. Uiteindelijk was het Lauwrens-Jan die de bal het doel in wist te jagen en zo ook de overwinning over de streep trok voor zijn team.

De eerste wedstrijd van FC de Swaef was voor de Driemaster de tweede. Met het aan de aftrap verschijnen van de Swaef werden ook vanavond de belangen van het vrouwenvoetbal weer behartigt in de persoon van Verie. Ondanks dat de meeste spelers van de Swaef leraren zijn in het dagelijks leven waren juist zij het die dit keer (voetbal)les kregen. Driemaster toonde geen genade en wist binnen de gegeven twaalf minuten 8 ballen tussen de palen te werken: 4 van Aart, 3 van Art-Jan en 1 van Martin. Tussendoor wist Andre nog wel wat terug te doen met een pegel in de lange hoek.  Ondanks dat het duel toen al lang beslist was toonde Verie met de 7-2 aan dat ze niet alleen als ambassadeur voor het vrouwenvoetbal was afgereisd naar de Klipper maar wel degelijk haar steentje bij kwam dragen. Met het laatste fluitsignaal was voor Driemaster de plaatsing voor de volgende ronde eigenlijk al wel zeker en zouden de rest van de wedstijden alleen nog gaan om de 3e, 2e of 1e plek.

De vierde wedstrijd in deze poule ging tussen Agripower en Impress. Toch ook een wedstijd waar door velen naar werd uitgekeken. En spannend werd het zeker. Beide ploegen vochten voor de overwinning wat een leuke wedstijd opleverde voor de neutrale supporters. Vervolgens waren de supporters van Impress als eerste aan de beurt om te juichen na het doelpunt van Rutger, die daarmee zijn tweede van de avond in het mandje legde. Lang genieten kon hij niet van zijn treffer want Wim zette al snel zijn eerste doelpunt voor Argripower op het scorebord. Het bleef lang spannend en allebei de ploegen kregen de mogelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat Impress dat niet deed was ook zeker te danken aan een aantal fraaie reddingen van de doelman van Agripower op schoten van Louwrens-Jan Rutger en Bram die door de mannen zelf eigenlijk al werden geteld. Maar ook de ploeggenoten van de excellerende keeper kregen de bal niet meer in het vijandige doel gewerkt. De stand bleef dus 1-1 waardoor Agripower hun eerste puntje sprokkelde en Impress met het vierde punt mooi op schema bleef om de poule te overleven.

Daarna was het tijd voor de Swaef en de Flying Legends om het tegen elkaar op te nemen. Beide ploegen stoonden nog op 0 en dus lijkt het nu al een alles of niets wedstrijd te worden. Alles werd het voor de Legends en niets voor de Swaef. De Legends leken zich goed te realiseren dat als ze dit zouden verliezen ze het zichzelf erg moelijk zouden maken. In totaal wisten ze vijf doelpunten te maken die op naam kwamen van Joost (3x), Robert en Simon. Het gedesilusioneerde Swaef bleef weer met lege handen, dat alleen via Andre wat terug wist te doen. Door de 5-1 nederlaag kwam de swaef nu toch echt in het nauw maar leken er voor de Legends nog mogelijkheden zat om ‘erdoor’ te komen.

Daarna was het tijd voor de wedstrijd tussen de eeuwige rivalen Impress en de Driemaster. beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en dat leverde over en weer al gauw wat kleine kansjes op. De misschien wel grootste kans van Impress liet echter niet lang op zich wachten. Nadat doelman Chris van de Driemaster de bal met de hand buiten zijn eigen zestien keerde, of volgens zijn eigen lezing tegen zijn hand geschoten kreeg, ging de bal op de stip. Dit buitenkansje bleek alleen niet besteed aan bram, die de bal aan de verkeerde kant langs de paal schoot. Dat dit toch een behoorlijke tik voor de moraal van Impress was bleek al snel uit het feit dat Aart en Ard-Jan het scorebord 2-0 lieten aangeven. Even leek het erop dat de wedstrijd daarmee ook voorbij was maar Impress wist, met nog 2 minuten op de klok, de spanning weer terug te brengen, wat een hoop gejuich op de tribunes opleverde. De hoop bleek echter van korte duur want gelijk daarna tekende Aart voor de 3-1. Met nog ongeveer 30 seconden op de klok betekende dat toch echt de ondergang van Impress. Wel wist Louwrens-Jan er nog 3-2 van te maken maar daarna was de tijd toch echt op. Impress was dus nog niet helemaal zeker van de volgende ronde maar heeft aan 1 punt tegen de Swaef genoeg om in elk geval de 3e plek veilig te stellen.

Door de overwinning op Impress kwam Driemaster op 9 uit 3 en kon alleen nog achterhaald worden door de Legends die nu weer aan de beurt waren tegen Agripower. Argripower heeft de punten hard nodig aangezien er pas 1 kon worden bijgeschreven. Dit leken ze ook van begin af aan te beseffen waardoor ze vrij eenvoudig wonnen van de Legends die niet door de defensie van de tegenstander heen wist te breken. Het werd uiteindelijk 3-0 door doelpunten van Moos, Peter en Leendert-Jan. Argipower weet hierdoor dat ze, net als Impress, bij winst op de Swaef verzekerd zijn van de volgende ronde. Door dit resultaat moeten de Legends hopen dat driemaster haar scherpte kwijt is  nadat ze al verzekerd zijn van plek 1 in de poule en de concurentie een misstap maakt, om volgende week toch nog te mogen aantreden.

De laatste wedstrijd voor Impress was tegen de Swaef waarvan niemand inmiddels meer dacht dat ze nog door zouden gaan. Toch wist de ploeg het voor het hoger aangeschreven Impress behoorlijk lastig te maken. Vlak voor het einde van de wedstrijd stond het dan ook 1-1 door doelpunten van Louwrens-Jan en Jeroen (in eigen doel). Impress was overigens wel de bovenliggende partij maar kreeg de bal maar niet voorbij de doelman van de Swaef. De leraren deelde af en toe wat speldeprikjes uit via voornamelijk sterspeler Andre, het was dan ook diezelfde Andre die de bal uiteindelijk op zijn eigen helft wist op te pikken en er nog maar eens mee op avontuur ging op de helft van de tegenstander. Hij leek zichzelf aan de rechterkant vast te lopen totdat Verie voor het doel opdook. Zij kon de lage voorzet voorbij keeper Tim glijden en zo haar ploeg op voorsprong zetten. Impress kon hier geen antwoord meer op vinden en daardoor eindigde de wedstrijd in 2-1 voor de Swaef, die door dit verrassende resultaat ineens plaatsing weer in eigen handen had. Impress daarintegen moest hopen dat Driemaster en Agripower ‘gewoon’ zouden winnen zodat de 4 punten genoeg zouden zijn voor plek 3.

Na deze verassende uitslag was het alweer tijd voor de op een na laatste wedstijd van de poule. De Legends hebben de laatste 3 punten die ze kunnen halen meer dan nodig om zich te plaatsen. De Driemaster daarintegen wilde graag ongeslagen de poule doorkomen. Dit leek ook al snel te gaan lukken want het duurde niet heel lang voor Aart, die hiermee zijn totaal van de avond opschroefde naar 7 treffers, en Art tekende voor een riante voorsprong van 2-0. Hierdoor leek voor de legends de hoop op plaatsing wel vervlogen. Toch werd het nog even spannend in de slotminuten doordat Jan 1 op 1 de bal voorbij de doelman van Driemaster wist te werken. Daarna kwam de overwinning voor Driemaster echter niet echt meer in gevaar en bleef het bij 2-1 in hun voordeel. Dit zorgde voor een totaal van 12 punten uit 4 wedstrijden waardoor de bekerwinnaar van vorig jaar weer flink wat vertrouwen heeft getankt voor de slotavond. De ongelukkige legends strandden op 3 punten en werden hiermee definief naar huis gestuurd.

Het slotakkoord was voor Swaef en Agripower. Beide ploegen hadden nog zicht op plaatsing al was op voorhand Agripower toch echt favoriet. Ondanks dat wist Agripower het kwaliteitsverschil niet in een doelpunt uit te drukken, al had men aan 1 punt ook genoeg. Lang leken ze dit punt ook over de streep te trekken totdat er vlak voor tijd een strafschop werd gegeven aan de Swaef. De toch al goed spelende Andre eigende zich dit buitenkansje toe, en keeper Piet sloot zijn avond daardoor toch nog in mineur af. Dit mooie resultaat leverde Swaef in totaal 6 punten op waardoor ze als tweede geplaatst zijn voor de finaleavond. Zij mogen het volgende week opnemen tegen het no surrender uit poule A.

Door dit toch wel weer verassende resultaat moesten de rekenmachines bij het bestuur even worden opgezocht om te kijken wie er nu eigenlijk de derde plek mocht claimen, aangezien Impress en Agripower allebei vier punten hadden. Na twee keer hertellen bleek dat dat het doelsaldo van Impress op -1 uitkwam en dat van Agripower op 0, waardoor ook zij de groepsfase nipt overleven. Bij Impress was de teleurstelling groot en werdt er nog lang nagepraat over de strafschop in de laatste minuut voor de Swaef die ze uitendelijk de das omdeed. Al zal de hand toch vooral in eigen boezem gestoken moeten worden. Agripower mag zich in elk geval opmaken voor de wedstrijd tegen Jumbo in de Jacht op de kwartfinales waar de Driemaster al van verzekerd is. Zij zullen moeten strijden voor het bereiken van de kwartfinales tegen de winnaar van de  broederstrijd tussen LLDM1 en LLDM2.

Road to the final

Meest waardevolle spelers

Team van de avond